Ladataan...

Kelvin-opas

Kelvin on käytännössä katsoen valon väri, ja sen valinta on usein makuasia. Valinnan voi tehdä myös valon ominaisuuksien perusteella.

Eniten myymämme värilämpötila on 6000 K

Se antaa kylmänvalkoista valoa, jonka ominaisuudet ovat kokonaisuutena hyvät, ja joka antaa erinomaista valoa lumisateessa. 6000 K on sävyltään kylmä valo, jossa on säväys sinistä. Näyttää erittäin hyvältä ja voi antaa autolle pienen kasvojenkohotuksen.

Myös 4300 K on suosittu väri

Tämä on alkuperäinen väri niissä autoissa, joissa on alkuperäiset xenonit. Sen ominaisuudet pääsevät loistamaan märällä pimeällä asfaltilla, ja sen valaisuteho on sama kuin 6000 K-valolla.

4300 K ei juurikaan erotu liikenteessä, ja se voidaan lähes sekoittaa halogeenien kanssa, joten se on hyvä valinta hyväksyntää ja EU-valvontaa ajatellen.

8000 K = mahdollisimman sininen valo

8000 K sopii sinulle, jos kaipaat mahdollisimman sinistä valoa. Tämä on suosittu Kelvin-lukema autoharrastajien keskuudessa, kun autoon kaivataan ominaisuuksia, jotka erottuvat liikenteessä mahdollisimman hyvin. 8000 K huutaa xenoneita jo pitkälle, joten ei voi erehtyä, kun näkee auton, jossa on 8000 K valot – kyseessä ovat xenon-valot. 8000 K valoissa on kuitenkin se huono puoli, että se valaisee noin 15–20 % heikommin kuin 4300 K ja 6000 K.

LumenDaylight.fi – Arvostelut