Kyltit ja merkit

Täältä löydät kyltit ja merkinantovälineet! Tässä kategoriassa on ohjelmoitavia kylttejä, LED-varoituskolmioita sekä akkukäyttöisiä valokylttejä jaloilla ja magneeteilla.
Kyltit ja merkit
Ladataan...

4 tuotetta

per sivu
Aseta nousevaan järjestykseen
 1. Code3 Programmerbar LED-skylt
  Code3 Programmerbar LED-skylt
  • Synlig från 100 meter
  • Programmera upp till 99 meddelanden
  • Multivolt
  2 029 €
   
 2. Canlamp varoituskolmio
  Canlamp varoituskolmio
  Rating:
  100%
  • LED-diodeilla
  • Lisää näkyvyyttä
  • Sisäänrakennettu työvalo
  19,90 €
   
 3. Lumen Workforce akkukäyttöinen kyltti - magneetti
  Lumen Workforce akkukäyttöinen kyltti - magneetti
  • Varoitusvalolla
  • Magneetti
  • LED
  299 €
   
 4. Lumen Workforce akkukäyttöinen kyltti - jalalla
  Lumen Workforce akkukäyttöinen kyltti - jalalla
  • Varoitusvalolla
  • Imukuppijalalla
  • LED
  439 €
   

4 tuotetta

per sivu
Aseta nousevaan järjestykseen

Kyltit, ADR, leveä kuljetus, varoitusauto ja seuraa minua -kyltti

"

Varoitusauton kyltit ja seuraa minua -kylttien säännöt

Itse kylttien muotoilua koskevia sääntöjä ei juurikaan ole. Selkeä sääntö, jota usein laiminlyödään, on se, että kirjainten pitäisi olla vähintään 105 mm korkeita. 

 • Varoituskylttien muotoilun on noudatettava seuraavaa: (koskee LED-kylttejä) Tekstin on oltava isoilla mustilla tai valaistuilla kirjaimilla liikenneaakkosten mukaisesti, kirjainkorkeuden on oltava vähintään 105 mm. Valaistujen kirjainten on oltaav valkoisia tai keltaisia, eikä niiden väri saa olla sama kuin kyltin pohjavärin.
 • Kyltissä tekstin on oltava yhdellä tai kahdella rivillä ja tekstin on oltava kyltin tai kylttitaulun reunasta vähintään niin kaukana, mitä tavallisissa liikennetekstejä koskevissa säädöksissä sanotaan. Kyltissä ei saa olla muuta tekstiä.
 • Varoituskyltti on peitettävä tai poistettava, kun ajoneuvoa ei käytetä pitkien, leveiden tai raskaiden kuljetusten saatossa. Valaistujen kylttien kohdalla riittää, että valaistu teksti poistetaan. Muut valot sekä muu teksti eivät ole sallittuja näissä kylteissä. Ajohytissä on oltava erillinen virtakytkin näkyvällä paikalla, joka on valaistu, kun valaistua tekstiä sisältävää kylttiä käytetään.

Leveän kuljetuksen kyltit autoon ja kuljetuksiin

Valikoimastamme löytyy erilaisia leveän kuljetuksen, raskaan kuljetuksen ja pitkän kuljetuksen kylttejä. Kun pituus on enemmän kuin 6,00 metriä enemmän kuin mitä artiklassa § 5-4 nro 4 sallitaan, tai kun leveys on yli 3,00 metriä, tai sallittu akselikuorma, akseliyhdistelmien kuorma tai kokonaispaino ylittää artiklan § 5-8 nro 3 salliman määrän, on sekä ajoneuvo että mukana seuraava ajoneuvo varustettava asianmukaisilla varoituskylteillä """"pitkä kuljetus"""", """"leveä kuljetus"""" tai """"raskas kuljetus"""".


Tietyökyltit autoihin varoitusvaloilla

Useissa Euroopan maissa näitä vaaditaan esimerkiksi jäteautoilta. Tuolloin varoituskyltti roikkuu auton takana varoittamassa muita liikenteenkäyttäjiä siitä, että edellä olevan auton kohdalla tehdään töitä. Valikoimastamme löytyy fiksuja ja yksinkertaisia tällaisia kylttejä, jotka voidaan asentaa kiinteästi tai tilapäisesti. Meillä on ladattavia varoituskolmioita, jotka toimivat tarvittaessa varoituksena. Yksityiskäyttöön löytyy myös pieniä fiksuja varoituskolmioita, joita autoilijat käyttävät rengasrikkojen ja pelastustöiden kanssa, ja olemmepa itse toimittaneet näitä jopa pulkkamäkiin, joissa on ollut olemassa riski, että lapset jäävät pulkkaillessaan auton alle. 

Heijastimet ja ADR-autojen kylttimerkit

Tarjoamme erilaisia heijastimia ja kylttejä kaikkiin mahdollisiin merkintöihin auoissa. Alumiinista sekä pleksilasista valmistettuja kylttejä. Valikoimastamme löytyy jopa heijastavia tarroja, joilla autoja voi tarvittaessa merkitä. 


Varoitusautojen LED-kyltit ohjelmoitavalla tekstillä

Ohjelmoitava LED-kyltti voi tarjota näkyvää varoitusta ja tällaisella kyltillä on tiettyjä etuja, joita staattisella perinteisellä kyltillä ei ole. Kyltin teksti on räätälöitävissä pienintä yksityiskohtaa myöden. Myös tässä tapauksessa vaatimuksena on, että kirjaimet ovat vähintään 105 mm korkeita. Mikään ei vaadi, että auton edessä ja takana olisi oltava LED-kyltit. Takana voi olla perinteinen kyltti ja edessä valodiodit. LED-kylteillä on helppo vaihtaa ohjelmaa yksinkertaisesti. Ajatellaanpa, että autossa lukee VAROITUSAUTO, sitten vaihdat ohjelmaan, jossa lukee """"SEIS ODOTA"""". Näin voidaan tehokkaasti ilmaista, mitä takana tulevien autojen pitäisi tehdä. Tai voit hankkia kyltin, jossa """"OPASAUTO"""" ja """"SEURAA MINUA"""" vilkkuvat vuorotellen. Tai mitä jos johdat letkaa tekstillä """"SEURAA MINUA"""". Kun pysähdyt lopuksi, voit vaihtaa tekstiksi """"AJA OHI + nuoli vasemmalle"""".

 

Unikt varningsljuspaket till guidebil

Tämä valopaneeli pitää sisällään kaiken, mistä haaveilla saattaa. Kaikki toiminnot ovat mukana ja jopa muita lisätoimintoja, jotka löytyvät vain tästä valopaneelista.  Yksi tämän hyvistä puolista on se, että sillä on oma pistoke varoitusautokyltin ohjaukselle ja virralle. Se tarkoittaa, että voit helposti asentaa huomaamattoman kylttiratkaisun ja ohjata kaikkea sisältä.  Muita ratkaisuja nykymarkkinoilla ovat erittäin alkeellinen kyltti ja yksinkertainen varoitusvalo, jolloin voit jäädä vaille tärkeitä toimintoja, joita voisit tarvita. Tässä asiassa ei tarvitse tehdä kompromisseja. 

 • Oma tila ja ohjain kaukovaloille
 • Pistoke työvaloille tai perävaunun kylteille
 • Liikenteenohjaus, oikea/vasen/keskeltä. 
 • Himmennettävä
 • Mahdollisuus saada valo palamaan jatkuvasti

Kaikkea ohjataan yhdellä johdolla. Se tarkoittaa, että varoitusvalo asennetaan katolle, jonka jälkeen sinulla on kaukovalot, työvalot ja varoitusvalot yhdellä asennuksella. Sinä päätät itse, mitkä valot haluat asentaa, mutta meiltä löytyy monia hyviä työvaloja ja LED-valopaneeleita, joista valita. Meiltä löytyy myös omat kiinnikkeet varoitusautokyltin asentamiseen Lumen Alert -valoon. 

Muut tavaroiden kylttimerkintöjä koskevat säädökset

Tiedot on haettu lakitiedoista

Pitkien, leveiden ja raskaiden kuljetusten merkinnät

 • a.    NKun pituus on enemmän kuin 6,00 metriä enemmän kuin mitä artiklassa § 5-4 nro 4 sallitaan, tai kun leveys on yli 3,00 metriä, tai sallittu akselikuorma, akseliyhdistelmien kuorma tai kokonaispaino ylittää artiklan § 5-8 nro 3 salliman määrän, on sekä ajoneuvo että mukana seuraava ajoneuvo varustettava asianmukaisilla varoituskylteillä """"pitkä kuljetus"""", """"leveä kuljetus"""" tai """"raskas kuljetus. Käytettävä kyltti riippuu poikkeuksesta. Varoituskylttien taustavärin on oltava valkoinen ja niiden on oltava heikosti loistavia tai valaistuja ajettaessa pimeässä tai näkyvyyden ollessa huono. Varoitusvalokylttien on oltava hyvin näkyvissä sekä takaa että edestä.
  Valodiodeista koostuvat tekstit (digitaaliset kyltit) sekä muut valaistut kyltit ovat myös sallittuja. Tekstin on oltava hyvin nähtävissä kaikissa valo-olosuhteissa, eikä se saa olla pimeässä häikäisevä. Kylttien on oltava hyvin näkyvissä sekä takaa että edestä. Kuljetusajoneuvon etuosassa olevat valaistut kyltit on sijoitettava niin, että ne antavat hyvän näkyvyyden eivätkä haittaa ajoneuvon muita valoja tai peitä kuljettajan näkökenttää.
 • b.    Varoituskylttien muotoilun on noudatettava seuraavaa:
  Tekstin on oltava isoilla mustilla tai valaistuilla kirjaimilla liikenneaakkosten mukaisesti, kirjainkorkeuden on oltava vähintään 105 mm. Valaistujen kirjainten on oltava valkoisia tai keltaisia, eikä niiden väri saa olla sama kuin kyltin pohjavärin.

Kyltissä tekstin on oltava yhdellä tai kahdella rivillä ja tekstin on oltava kyltin tai kylttitaulun reunasta vähintään niin kaukana, mitä tavallisissa liikennetekstejä koskevissa säädöksissä sanotaan. Kyltissä ei saa olla muuta tekstiä.

Aiempien säädösten mukaisia kylttejä saa käyttää toistaiseksi.

 • c.    Varoituskyltti on peitettävä tai poistettava, kun ajoneuvoa ei käytetä pitkien, leveiden tai raskaiden kuljetusten saatossa. Valaistujen kylttien kohdalla riittää, että valaistu teksti poistetaan. Muut valot sekä muu teksti eivät ole sallittuja näissä kylteissä. Ajohytissä on oltava erillinen virtakytkin näkyvällä paikalla, joka on valaistu, kun valaistua tekstiä sisältävää kylttiä käytetään.

  § 3-4. Ulkonevat tavarat, merkinnät jne.

  b.    Korkeintaan 2,55 metriä leveiden veneiden kuljetus on sallittua, vaikka vene ulottuisi yli 15 cm ajoneuvon sivujen ulkopuolelle.
  Takavalon ulkoreunan etäisyys veneen ulkoreunaan ei saa olla yli 40 cm. Tämä koskee myös perävaunun takaheijastimia.

  Sama vaatimus koskee äärivaloja, jos sellaiset on asennettu ajoneuvon etuosaan. Jos ajoneuvoa ei ole varustettu äärivaloilla, on kuljetus sallittu ainoastaan päivänvalossa näkyvyyden ollessa hyvä.

  Vene on sijoitettava kulkusuuntaan.

  2.    Leveyssuunnassa ulkonevien tavaroiden merkintä:
  Tavarat, jotka ulottuvat vähintään 15 cm ajoneuvon sivujen ulkopuolelle, on merkittävä selkeästi edestä ja takaa. Merkinnän on oltava vähintään 50 cm korkea ja vähintään 25 cm leveä ja tehty vaihtelevista punaisista ja keltaisista raidoista, joiden on oltava vinottaisia ja noin 5 cm leveitä. Värien on oltava pysyvästi hohtavia tai Liikenneviraston hyväksymää tyyppiä.

  Ajoneuvon sivujen ulkopuolelle ulottuvat tavarat on merkittävä pimeässä tai huonossa säässä myös edestä molemmilta sivuilta vähintään kahdella valolla, jotka antavat valkoista valoa eteenpäin, ja takana molemmilta sivuilta vähintään kahdella valolla, jotka antavat punaista valoa taaksepäin. Valojen valoaukon on oltava vähintään 30 cm2 ja ne on sijoitettava päällekkäin. Valo ei saa häikäistä ja sen on näyttävä hyvin vähintään 150 metrin päähän.

  Merkinnät ja valot on sijoitettava tavaroiden ulkosyrjälle niin, että ne näkyvät hyvin sekä edestä että takaa. Jos mahdollista, ei merkkien ja valojen yläreuna saisi olla yli 2,00 metrin korkeudella tiestä.

  3.    Pituussuunnassa ulkonevien tavaroiden merkinnät:
  Ajoneuvon eteen ulottuvat tai vähintään 1,00 metriä ajoneuvon taakse ulottuvat tavarat on merkittävä ulospäin laitteella, jossa on vaihtelevasti punaista ja valkoista väriä, ja jonka näkyvä pinta on kaikilta sivuilta vähintään 250 cm2. Punaisen materiaalin on oltava valoa heijastavaa. Laite on sijoitettava niin, että se on hyvin näkyvä.

  Satunnaisissa kuljetuksissa merkinnät voidaan tehdä muulla selkeällä tavalla.

  Pimeässä tai huonossa säässä on ajoneuvon taakse vähintään 1,00 metriä ulottuvat tavarat merkittävä myös valolla, joka antaa punaista valoa taaksepäin ja sivuilla. Valon valoaukon on oltava vähintään 30 cm2. Valo ei saa häikäistä ja sen on näyttävä hyvin vähintään 150 metrin päähän.

  4.    Ulkonevien varusteiden merkinnät:
  Varusteet, työkalut jne., jotka ulottuvat ajoneuvon eteen, taakse tai sivulle, on merkittävä tämän kappaleen säädösten mukaisesti, jos Tieliikennevirasto ei ole muita erityisiä säädöksiä antanut.

  5.    Yli 19,50 metriä pitkän vaunuyksikön merkinnät:
  Vaunuyksikkö, jonka sallittu pituus on yli 19,50 metriä, on merkittävä perävaunun taakse asennettavalla kyltillä, jossa ilmoitetaan pituus. Pituus ilmoitetaan kokonaisina metreinä ja pyöristetään ylöspäin.

  Kyltin on oltava vähintään 100 X 50 cm ja tehty 20 mm punaisesta heijastinlevystä. Pohjavärin on oltava valkoinen ja heijastamaton sekä sisällettävä vaunuyksikön kuvake ja nuolet yhdessä kokonaisina metreinä ilmoitetun pituuden kanssa, tekstin korkeus 70 mm:

  kuorma-auto, pituus 22 metriä

  Muissa EEA-maissa hyväksytty kyltti.

Ota yhteyttä saadaksesi suosituksia kylteistä autoosi

Mahdollisuuksien viidakossa voi olla vaikeaa valita juuri se, mitä tarvitsee. Me olemme kylttien ja varoitusautojen asiantuntijoita ja autamme sinua mielellämme löytämään juuri sen, mitä autoosi tarvitset. Ota yhteyttä saadaksesi tarjouksen räätälöidystä paketista.

"
LumenDaylight.fi – Arvostelut