LED-valot veneisiin ja merikäyttöön

Heftige lys til båten gir god sikt. Bruk LEDLED-valot veneisiin ja merikäyttöön ovat tärkeitä, erityisesti niissä veneissä, joilla ajetaan paljon pimeässä. Nyt emme tarkoita lyhtyjä, joiden avulla vene nähdään ja jotka toimivat navigointivaloina. Tarkoitamme valoja, joiden avulla sinä näet paremmin, pääasiassa eteenpäin sekä työskentelyalueella. Tässä artikkelissa tarkastelemme veneissä käytettävien LED-valojen tärkeimpiä ominaisuuksia. Esittelemme muutamia esimerkkejä omasta valikoimastamme, jotka ovat hyviä esimerkkejä siitä, millaisia valoja veneeseen kannattaa valita. Meri-ilmasto on huomattavasti maalla vallitsevia olosuhteita kovempi, joten valoihin kohdistuu entistä suurempia vaatimuksia.

Katso myös siisti merivideo, jonka olemme tehneet Rigid D-XL-valon kanssa.

LED-valojen korroosio

Søkelys på skip og fartøyHyvä merikäyttöön tarkoitettu valo on suojattu suolavedeltä ja korroosiolta. Siksi kohtalaiset vaihtoehdot, kuten Lumen Workforce, eivät tule kysymykseen. Noin vuoden jälkeen niissä esiintyy jonkin verran korroosiota. Korroosiota, joka hiljalleen hiipii tiivisteiden ohi, tuhoten valon. Valoja kytkettäessä on liitäntöjen kanssa oltava erittäin varovainen. Suolavesi nimittäin hiipii helposti kaapeleihin ja korroosiota esiintyy myös niissä, mikäli eristystä ei ole tehty kunnolla.

LED-valojen aiheuttama radiokohina

Mikäli veneessä on navigointilaitteisto, on erityisen tärkeää, että valo ei aiheuta paljon radiokohinaa. Tässä Rigid on osoittautunut olevansa erittäin hyvä, ja siinä missä muut ovat epäonnistuneet, on Rigid marine ollut luokkansa parhaimmistoa. Mikäli et valitse Rigid-valoa, voit etsiä valoa, jolla on CISPR-hyväksyntä, ECE R10 -hyväksyntä tai vähintäänkin RFI-/EMI-suojaus.

LED-valojen valokuvio

LED lys til båtSuurempiin aluksiin, kuten kalastusveneisiin sekä matkustaja-aluksiin, olemme toimittaneet Rigid Marine RDS -valoja. Niiden valokuvio on todella ainutlaatuinen, sillä valossa on pelkästään spot-heijastepintoja. Spotit on sijoitettu kaarevaan LED-valopaneeliin, joka levittää spot-valot tasaisena valokuviona, joka valaisee uskomattoman pitkälle. Tällainen RDS-valo ei anna lähes ollenkaan hajavaloa, joka normaalisti sokaisisi kipparin. Se lähettää kaiken valon pitkälle eteen. RDS-valolla varustettu vene näkyy monen kilometrin päähän ja näyttää uskomattomalta, kun vene saapuu satamaan valo sytytettynä.

Valoteho on tärkeää

Valoteho: pimeällä merellä tarvitaan enemmän valoa kuin kuivalla asfaltilla. Pimeä meri nielaisee rutkasti valoa, joten sinun on valittava veneeseen tehokkaamma lisävalot verrattuna niihin, jotka laittaisit autoon.

Valo ei saa olla maadoitettu materiaaliin

Gode lys på fritidsbåt fra EkstralysSuuremmissa aluksissa valo, joka vuotaa negatiivista virtaa valon materiaalista, voi aiheuttaa tiettyjä ongelmia. Luonnollisesti paras ratkaisu on välttää tällaisia valoja, mutta mikäli sinulla on tällainen valo, on se asennettava hyvien kumitiivisteiden kanssa. Näin valon materiaali ei pääse kosketuksiin venee materiaalin kanssa.

Entä veneen hyvät työvalot tai kansivalot?

Kalastusveneet ja suuremmat alukset vaativat tehokkaita valoja, jotka ovat mieluiten 230v. Tällaisissa tapauksissa on myyty paljon Rigid Site Light-valoja. Tämä on todellinen valopeto, yli 200 wattia. Tällä valolla on melko ainutlaatuinen valokuvio. Maksimaalinen levitys hieman kaarevalla etuosalla antaa entistä enemmän valoa sivuille. Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta valomäärästä ja valokuviosta veneistä, joissa käytetään tätä valoa. Pienempiin veneisiin ja vapaa-ajan veneisiin suosittelemme Rigid D-sarjaa tai muuta vastaavan kokoluokan valoa. Tämä valo tarjoaa hyvää levitystä, joka antaa hyvät valot niin kannelle kuin sivuille, jotta voit työskennellä tai rantautua laituriin pimeimpinäkin iltoina.

LumenDaylight.fi – Arvostelut